JEDILNIK – FEBRUAR 2021 – 4. TEDEN

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA

PONEDELJEK

22.2.2021

Bela žemlja(2), jajčna omleta, kisle kumarice, čaj Sadna malica Grahova juha s kislo smetano(5), puranji paprikaš, zdrobovi ocvrtki(2,4,5), zelena solata s paradižnikom, sezonsko sadje Črna žemlja(2), jabolko

TOREK

23.2.2021

Graham bombeta(2), kisla smetana(5), čaj z medom in limono Sadna malica Paradižnikova juha z vlivanci(2,4), zelenjavno mesna lazanja(2,4,5), paradižnikova solata, sezonsko sadje Kislo mleko(5), banana

SREDA

24.2.2021

 

Pirin zdrob na mleku(2,5), kakavov posip(7) Zelenjavna malica Cvetačna juha s pšeničnim zdrobom(2,5), piščančje krače, krompir, zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje Koruzna bombeta(2), mandarina

ČETRTEK

25.2.2021

 

Pirin kruh(2), zelenjavni namaz(4,5), čaj Sadna malica Korenčkova juha(5), makaronovo meso(2,4), popečene bučke, bulgur z grahom, zelena solata z radičem, sezonsko sadje Buhtelj(2,4,5), grozdje

PETEK

26.2.2021

Pletenica(2), kakav(5,7), suhe slive Sadna malica Boranja, kruh(2), sladica(2,4,5),sezonsko sadje Kruh(2), hruška
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.) 

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik