JEDILNIK – SREDNJA ŠOLA

November, 4. teden

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

22.11.2021

Bela bombeta(2), kuhan pršut, sir(5), sveža paprika, pomarančni sok, hruška Zelenjavna juha(5), goveji golaž s kruhovimi cmoki(2,4,5), zelena solata z radičem in jajcem(4), sezonsko sadje

TOREK

23.11.2021

Žepek pica(2,4,5), sadno žitna ploščica, pomarančni sok, mandarina Cvetačna juha(5), piščančje meso v vrtnarski omaki, rženi njoki(2), zelena solata s koruzo, sezonsko sadje

SREDA

24.11.2021

 

Lepinja(2), piščančji zrezek po dunajsko(2,4,5), solatni list, majoneza(4), čaj, banana Česnova juha/5), losos(1) na žaru, pečena polenta z moccarelo(5) in češnjevimi paradižniki, paradižnikova solata, sezonsko sadje

ČETRTEK

25.11.2021

 

Bela bombeta(2), zelenjavni polpet(2,4,5,6,7,10,12), rezina sveže paprike, čaj, *eko jabolko Goveja juha z jušnimi kroglicami(2,4,5), lazanja z *bio mletim mesom, zelenjavo in sirom(2,4,5), zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje

PETEK

26.11.2021

Hot dog štručka(2), telečja hrenovka, gorčica(11), sok, grozdje Boranja, kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik