+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

TRAJANJE PROJEKTA:

06. 2017 – 31. 05. 2019

OPIS PROJEKTA:

Special Skills 2017 je projekt Erasmus +, KU1, ki spodbuja razvoj šolskega izobraževanja in ga pripravlja Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana. Projekt bo trajal 24 mesecev in vključuje  31 učiteljev, ki bodo sodelovali v vseh treh tipih aktivnosti, ki jih ponuja razpis.

Projekt Special skills 2017 poudarja promocijo splošnega  izobraževanja gluhih in naglušnih, oseb z govorno-jezikovno motnjo in oseb z avtizmom. Povezave s sorodnimi ustanovami lahko najdemo le zunaj naših meja, saj sorodnih ustanov v Sloveniji nimamo.

V projektu imamo več ciljnih skupin udeležencev, prva ciljna skupina so strokovni delavci, ki bodo opazovali na delovnem mestu, druga ciljna skupina so učitelji, asistenti, pa se bodo preizkusili v novem izzivu – kako učiti podobne otroke na partnerski šoli, tretja skupina udeležencev pa bo odšla na strukturirane tečaje. Za vsako razvojno področje smo poiskali partnerja, s pomočjo katerega bomo naša prioritetna področja razvijali in pridobivali nova znanja. Naša področja so: nova znanja s področja dela asistenta za avtizem v osnovni šoli, nove metode in oblike dela z otroki z avtizmom, nova znanja s področja logopedije v osnovni šoli in vrtcu, znanja s področja šolskega tolmačenja ter nova znanja s področja domske pedagogike v osnovni šoli.

Dostopnost