JEDILNIK OSNOVNA ŠOLA
4. TEDEN APRIL
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK
22. 4. 2024 |
Pletenica(2), bela kava(5) | Pirin kruh(2), tunin namaz(1,5), sok, hruška | Čevapčiči, pečena zelenjava, kečap, rdeča pesa, sezonsko sadje | Podložena skuta(5) |
TOREK
23. 4. 2024 |
Polnozrnati kruh(2), piščančja pašteta, mleko | Črn kruh(2), maslo(5), marmelada, kakav(5), pomaranča | Skutni štruklji z drobtinami(2,4,5), zelena solata, sezonsko sadje | Grisini(2) |
SREDA
24. 4. 2024 |
Temna kraljeva štručka(2), šipkov čaj | Žemlja(2), salama, sir(5), kisle kumarice, limonada, melona | Mesna štruca, pražen krompir, zeljna solata, sezonsko sadje | *sadni kefir |
ČETRTEK
25. 4. 2024 |
Ovseni kruh(2), piščančja prsa v ovoju, šipkov čaj | Grški jogurt(5), žemlja(2), jabolko | Piščančji paprikaš, ku kus šparglji(2), mešana solata, sezonsko sadje | Kruh(2), sadje |
PETEK
26. 4. 2024 |
Črn kruh(2), topljeni sir(5), sveže kumare, čaj | Pica klasik(2,5), voda, jabolko | Bograč, sladica(2,4,5), sezonsko sadje | sadje |
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. | |
1. Ribe in proizvodi iz njih | 8. Mehkužci in proizvodi iz njih |
2. Gluten | 9. Arašidi in proizvodi iz njih |
3. Oreški | 10. Soja in proizvodi iz nje |
4. Jajca in proizvodi iz njih | 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega |
5. Mleko in mlečni proizvodi | 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega |
6. Lista zelena in proizvodi iz nje | 13. Žveplov dioksid in sulfiti |
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) | 14. Volčji bob in proizvodi iz njega |
*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.
Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)
S 4. 3. 2024 ponovno začne obratovati šolska kuhinja.
Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič