+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

JEDILNIK – JANUAR 2021 – 2.TEDEN

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA

PONEDELJEK

11.1.2021

Pirin kruh(2), maslo(5), med, grozdje, planinski čaj

Kremna bučna juha(5), puranja pečenka v zelenjavni omaki, pražen krompir, rdeča pesa v solati, sezonsko sadje

 

Kruh(2), kislo mleko(5)

TOREK

12.1.2021

  Polnozrnata francoski rogljiček(2), navadni jogurt(5), mandarina Grahova juha(5), piščančji frikase, riž z zelenjavo, zelena solata z jajcem(4), sezonsko sadje Koruzna štručka(2), hruška

SREDA

13.1.2021

 

Sirova štručka(2,5), čaj z medom in limono, hruška Goveja juha z jušnimi rezanci(2,4), mesna lazanja z zelenjavo, zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje Žemlja(2), melona

ČETRTEK

14.1.2021

 

Mlečni riž(5), kakavov posip, banana Česnova juha(5), file postrvi z zelenjavo(1), pečena polenta z mozzarelo(5), zelena solata z radičem, sezonsko sadje Polnozrnata štručka(2), pomaranča

PETEK

15.1.2021

Ajdov kruh z orehi(2), kisla smetana(5), kakav(5,7), jabolko Jota s kislim zeljem in koščki suhega mesa, sladica (2,4,5) kruh(2), sezonsko sadje Sadni kefir(5), banana
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik

Dostopnost